דברי הסבר - ספר חברא קדישא דק"ק סיגעט.

בבית הקברות הנוכחי משתרע על שטח של ...............דונם, יש בו 3877 קברים הקבר העתיק ביותר הוא משנת תק"א והטרי ביותר בשנת תשע"א (שמעון לייטנר היהודי אחרון מילידי העיר).

 ספרי החברה קדישא המקוריים המתעדים את רישומי הקברים נעלמו בימי השואה עם כל מסמכי הקהילה. לאחר שחזרו האודים המוצלים מאש אושוויץ לעיר, שיחזרו מחדש את ספר בית העלמין כאשר הם עוברים ממצבה למצבה על פי סדר השורות ומנציחים את הקברים על פי השם הפרטי והמשפחה הרשומים על הקבר. השיחזור נעשה לאחר שנת תשל"ב (1972) 28  שנה לאחר החורבן. רישומי החברה קדישא, מפת בית הקברות והחלוקה לחלקות נעלמה אף היא דבר שמקשה מאוד לזהות את מיקום הקברים שמצבתם נעלמה או נטשטשה.  בימים אלו נעשה מאמץ לשרטט מחדש את מפת בית הקברות עם מיקומי הקברים.

מאז שיחזור הספר, במרוצת השנים נעלמו מצבות רבות, חלקם שימש כחומרי בנייה וחלקם התמוסס ושבריהם התפזרו, כך שישנם קברים רבים הרשומים בספר אך המצבה אינה במקומה.

בעקבות פגעי הזמן מצבות רבות אינם ניתנים יותר לקריאה – באם באתם לקבר יקירכם אנא טלו מטלית ונקו את המצבה מהלכלוך והאבק והפטריות המעורבות עימם, דבר זה יאריך את חיי המצבה בשנים נוספות.

כרגע ניתן לחפש על פי סדר הא-ב, בעתיד נעלה מנוע חיפוש שעל פיו נוכל לחפש על פי מספר פרמטרים כשם משפחה (אם קיים במאגר) שנת פטירה וכד' ועם הקשה על שם קבר תעלה גם תמונת המצבה (באם תהיה במאגר) ופרטי הנפטר.

לעת עתה בידינו מספר מועט של תמונות מצבות, אנו נודה מאוד לכל מי שיעביר אלינו במייל תמונות מצבת קרוביו ופרטי חיים קצרים אודותיו וכן תאריך פטירה יהודי ולועזי.

מאחר וספר חברה קדישא  המקורי לא קיים והרשימה באתר הועתקה מהספר המשוחזר – יתכנו טעויות ואנו מבקשים מכל מי שנתקל בטעות להודיע לנו במייל מיידית למען נוכל לתקן את הנדרש.

עצות לחיפוש:

הרישום בספר החברה קדישא נכתב בהגיית לשון הקודש ובצורת הדיבור שהייתה נהוגה בעבר על כן צריך לשים לב בעת החיפוש לאותיות הדקדוק ע' וא' הנהוגות בשפת היידיש, כגון ברייער  במקום ברויאר, שפיטצער במקום שפיצר מאשקאביטש במקום מושקוביץ וכו'

ישנם שמות מסויימים שנכתבו בכתיב מלא או חסר כגון דוב במקום דב, ליב במקום לייב וכד'

משחזרי הספר לא הסמיכו את האות י' לאות ה' מחשש לכתיבת שם השם ועל כן כתבו ארי' במקום אריה אליה במקום אליהו וכן כתבו את השם יהודא או יודא במקום יהודה ועוד שינוים כפי שנהגו בדורות אבותינו.

ברוב המצבות לא נכתבו שמות המשפחה אלא השם הפרטי ושם האב. לכן כדאי לחפש בשניהם.

ישנם שמות שאינם בהכרח שמות משפחה כגון – סג"ל (יש המצרפים זאת לשם הפרטי כתואר ללוי – סגן לכהונה ויש המשתמשים בשם זה לשם משפחה) או הירש  סת"ם, שו"ב וכד'. מחמת הספק סיווגנו שמות אלו כשם המשפחה.

 

 רשימה זו עדיין בתהליכי עבודה והעתקת הספר והגהתו עדיין לא הושלמו. נשמח מאוד לקבל הערות ותיקונים

 

 

 

 

לוח לתרגום השנה העברית ללועזית

תק"כ

 

ת"ר

 

תר"פ

 

תק"ל

 

תר"י

 

תר"צ

 

תק"מ

 

תר"כ

 

ת"ש

 

תק"נ

 

תר"ל

 

תש"י

 

תק"ס

 

תר"מ

 

תש"כ

 

תק"ע

 

תר"נ

 

תש"ל

 

תק"פ

 

תרס

 

תש"מ

 

תק"צ

 

תר"ע

 

תש"נ

 

 

 

 

         חדשות

שלום רב!
ברוכים הבאים לאתר "סיגט"
מטרתנו באתר, לשמר את מורשת העיר וזכרונה לדורות הבאים.
 

אנא כנסו מידי פעם בפעם בכדי להתעדכן בחידושים. 
***********************************

פעילות עניפה נעשית בבית העלמין על ידי ארגון "סיגט שלנו".

למצגת על הפעילות לחצו כאן


שימו לב, כל פעילות השיקום, השימור והתיעוד נעשית אך ורק ע"י סיגט שלנו.
**************************

בבחירות שהתקיימו בקהילה היהודית בסיגט נבחר מר דוד ליברמן ליו"ר הקהילה.
מספר הטלפון של מר ליברמן הוא
00-40-743553975



לתרומות, מידע ופרטים נוספים במייל sighet3@gmail.com


.*********************************
הכנסו לאתר את שמות הרחובות וחילופיהן במשך התקופות.
כנסו למוזיאון הוירטואלי למדור רקע היסטורי
*******************************
הוספנו מפת התמצאות לבית הקברות המציין את חלוקת  הגושים

******************************